12-stegsbehandling i Helsingborg

Vi på Rehabcenter STEGET erbjuder dig en professionell beroendebehandling enligt 12-stegsmodellen. Detta är en kostnadseffektiv metod för vuxna, som fungerar på personer med någon form av beroendeproblematik som söker ändra sitt beteende och få hjälp. Att ta första steget är för många det svåraste av allt. Kommer du hit på en första träff kommer du att inse att du inte är ensam i dina problem, och att tillsammans är vi starka och kan växa i gruppen och sedan som individer. Hos oss får du kunskap om just ditt problemområde, och får träffa andra med liknande erfarenheter vilket garanterat kommer att ge dig hopp om en väg ut ur beroendet.

Vad innebär en 12-stegsbehandling?

En 12-stegsbehandling i Helsingborg innebär bland annat att man ska bryta förnekelsen och sedan få insikt om hur ohanterligt ens beroende är och hur det påverkar hela livet. Under behandlingen genomgår man en känslomässig återuppbyggnad, och ges de verktyg som man behöver för att klara av ett liv i nykterhet. Vi arbetar mycket med eget ansvarstagande för när det kommer till kritan är det du själv som ser till att förbli nykter. Detta sker med så mycket stöd som möjligt och med positiv feedback.

Minnesotamodellen kallas behandlingen, och den sker enligt tolv tydliga steg. Den är den metod som utan tvekan har gett bäst resultat och som gör att många kan leva nyktra resten av sina liv, och det med kvalitet.

Vi erbjuder tre former av behandlingen: Kvällsbehandling för både kvinnor och män, kvinnobehandling samt särskild återfallsbehandling. Resan du har framför dig kommer inte att vara lätt, men med rätt kunskap och stöd får du de förutsättningar som krävs för att kunna fatta rätt beslut.

Det är aldrig för sent att få hjälp med sina beroenden. 12-stegsbehandling kan vara det som får dig att bli frisk.

Kvällsbehandling

Kvinnobehandling

Återfallsbehandling

Ge dig själv en chans till ett liv utan beroenden.